Wat is phishing?


Phishing is een vorm van internetfraude die tot doel heeft de persoonlijke gegevens en vertrouwelijke informatie (identificatiegegevens, kredietkaartnummers, enz.) van een persoon te verzamelen.

Het slachtoffer wordt via een e-mailbericht, van een betrouwbare merk, gelokt op een valse website. Mondial Relay, een bedrijt met een sterke reputatie, is ook het slachtoffer van misbruik van zijn identiteit doot mensen met kwade bedoelingen om zijn klanten te misleiden.

HOE VERMIJD JE DEZE FRAUDE?


1. Klik nooit op een download link
Mondial Relay zal u nooit vragen een bestand te downloaden (dropbox.com, partage-fichiers.com, ...), een bankoverschrijving uit te voeren, een sms te sturen om uw pakje te volgen of contact op te nemen met een betaalnummer. Vergeet niet om uw pakket altijd te volgen via de volgende link​: https://www.mondialrelay.be/nl-be/mijn-mondial-relay-pakje-opvolgen/ of, als u vragen heeft over de levering van uw pakket, neem dan contact met ons op via [email protected] of via onze Facebook pagina

2. Controleer altijd het emailadres van de afzender
We vragen u waakzaam te zijn en het domein van de afzender te controleren. Al onze e-mails worden verstuurd vanuit "[email protected]" of "[email protected]". Natuurlijk gebeurt dit nooit vanuit een "@gmail.com" e-mailadres bijvoorbeeld. Sommige e-mails kunnen verstuurd worden door de webshops waarmee wij samenwerken (Vinted, Veepee, Zara, Ebay, enz.).

3. Meer informatie over Phishing en de verschillende vormen van Phishing
Voor meer informatie kunt u altijd terecht op https://www.eccbelgie.be/ of https://economie.fgov.be/nl/themas/online/elektronische-handel/spam/phishingof https://www.baloise.be/nl/blogs/phishing.html 

4. Indien u twijfel, meld het ons door contact op te nemen met ons
Als u denkt het slachtoffer te zijn geworden van phishing, of als u denkt dat u een e-mail hebt ontvangen die op phishing lijkt, meld dit dan aan ons via [email protected], of meld het ons via platform Internetscam.com.

Als u ooit op een frauduleuze link hebt geklikt of een ZIP-bestand hebt gedownload, bent u mogelijk geïnfecteerd door adware of ransomware. Om er vanaf te geraken, nodigen wij u uit om de websites Belgium.be of Safeonweb.be te bezoeken om oplossingen te vinden of om een klacht in te dienen op de website van de nationale politie .

Wij nodigen u uit waakzaam te blijven!

 

Fermer la boîte de dialogue

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Veuillez patienter